Tietoja

Kagyu Samye Lingin keskus Skotlannissa on saanut nimensä ensimmäisen buddhalaisen luostarin, Samyen, mukaan. Se perustettiin Tiibetiin yli tuhat vuotta sitten. Sitä esikuvana pitäen ensimmäinen suuri buddhalainen keskus alkoi kehittyä ja kasvaa Euroopassa vuonna 1967.

Vähitellen pienempiä Kagyu Samye Dzong (KSD) –keskuksia syntyi eri maihin. Ne seuraavat buddhalaista karma kagyu -perinnettä, jota johtaa 17. Karmapa Ogyen Trinley Dorje. KSD Finlandin toiminnasta vastaa suomalainen buddhalaisnunna Ani Sherab .

Kaikki KSD-keskukset ja meditaatioryhmät ovat yhteydessä Skotlannin Kagyu Samye Lingiin, joka toimii Rokpa Trust -säätiön alaisuudessa. Rokpa on tiibetiä ja merkitsee auttaa tai palvella.

Tiibetiläisen laman, Akong Tulku Rinpochen, alottamassa Rokpa-työssä on kolme osa-aluetta: henkinen kasvu, humanitaarinen toiminta ja terapiatyö. KSD Finland edustaa organisaation henkistä puolta syventymällä Buddhan opetuksiin. Humanitaarinen ja terapeuttinen toiminta taas eivät ole sidoksissa buddhalaisuuteen. Humanitaarisesta osa-alueesta vastaa ROKPA International ja terapiatyö tunnetaan nimellä Tara Rokpa -terapia.

Rokpa Trust johtaa myös Skotlannissa sijaitsevaa Holy Isle -projektia. Holy Isle keskittyy uskontojen väliseen yhteistyöhön ja siellä järjestetään retriittejä ja kursseja.

http://www.samye.fi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s